När är bästa tiden att reparera taket?

Du kommer förmodligen att ställa dig själv den här frågan om du är orolig för ditt tak och eventuellt försenat underhåll på det. Därför förklarar vi gärna för dig vilken period du bäst kan få reparationen utförd av oss.

Ditt tak måste hantera väderpåverkan varje dag

Ditt platta tak påverkas av vädret nästan varje dag och det kan ta skada någon gång. Platta tak har vanligtvis ett material vilket är känt för sin goda vidhäftning och vattentäthet. Men även det kan ta skada.

Sommarmånader

På sommaren får solen och värmen att matrialet mjuknar och expanderar, vilket gör att limskiktet lossnar. Förutom mjukgörande och expanderande orsakar solljus också bitumentaket åldras. Kort sagt, det är bäst att undvika sommaren för att reparera ditt tak.

Vintermånader

På vintern drar sig matrialet på taket på grund av kyla och bitumen kan härda. Härdning kan orsaka sprickor eller splittring av bitumen. Detta orsakar vanligtvis läckage på ditt tak. Det är också bättre att inte reparera taket på vintern. Det är därför det är bra att reparera taket på våren eller hösten. Innan den varma sommaren eller den kalla vintern tar fart med ditt tak.

Vårt råd

Om du vill utnyttja ditt semestertillägg i maj, låt oss utföra de försenade reparationerna på ditt tak så snart som möjligt. Vill du ha en offert för arbetet? Kontakta oss så kan vi fixa det åt dig.

Vi är takläggarna för dig i Malmö!