TIPS FÖR ATT FÖRNYA ETT TAK

Taket på ditt hem i Malmö säkerställer att du är skyddad mot de olika väderförhållandena. Detta takmaterial håller ofta länge. Till exempel har lertakstenar en livslängd på 75 till 150 år. Det betyder dock inte att du inte alls behöver titta på ditt tak. Sköter du inte ditt tak alls? Då håller takbeläggningen betydligt mindre. Är det för sent och behöver du förnya ditt tak? Då kommer tipsen från texten nedan säkert att vara till nytta.

Återanvänd delar av taket

Är taket på ditt hem för närvarande täckt med takpannor? Då är det en god chans att de inte alla ska bytas ut ännu. I så fall kan du välja att bara byta ut de takpannor som är trasiga eller slitna. Detta kan spara dig avsevärt i kostnader. I det mest gynnsamma fallet kan du fortfarande använda en stor del av dina gamla takpannor.

Byt bara locket

När man byter tak, tänker många på att byta ut hela strukturen. När man dessutom måste byta konstruktion blir det inte bara dyrt utan extra dyrt. Bestäm dig dock aldrig för att bara byta ut konstruktionen. Byte av takbeklädnad kan vara tillräckligt. För att vara säker på detta, anlita en takläggare. Han kan inspektera ditt tak och ge dig råd om det bästa sättet att förnya ditt tak.

Välj ett täckt tak

Vill du byta tak utan att det kostar för mycket? Då är nog ett täckt tak ett bra alternativ. Med ett överföringstak finns den befintliga konstruktionen kvar. I så fall placeras det nya taket över den nuvarande konstruktionen. Ett täckt tak är möjligt med både ett platt och ett sluttande tak. Med ett platt tak kan du ofta installera ett täckt tak utan problem, men så är det inte alltid med ett sluttande tak. Så gör din forskning först innan du väljer ett täckt tak.

Är du intresserad av att anställa en professionell takläggare istället för att chansa och göra detta själv? Vi finns här för dig, kontakta oss som din takläggare i Malmö och omgivande områden.