TIPS FÖR ATT FÖRNYA ETT TAK

Takbeläggningen på ditt hem säkerställer att du skyddas mot olika väderförhållanden. Detta taköverdrag håller ofta länge. Tegelpannor har till exempel en livslängd på 55 till 110 år. Detta betyder dock inte att du inte alls behöver titta upp eller runt ditt tak. Underhåller du inte ditt tak alls? Då håller takbeläggningen betydligt mindre. Är det redan för sent och behöver du förnya ditt tak? Då kommer tipsen från texten nedan säkert att vara till nytta.

Återanvänd delar av takbeläggningen

Är ditt hustak för närvarande täckt av kakel? Då finns det en god chans att inte alla behöver bytas ut. I så fall kan du välja att bara byta ut takpannorna som är trasiga eller slitna. Detta kan spara dig avsevärt i kostnader. I det mest fördelaktiga fallet kan du fortfarande använda en stor del av dina gamla takpannor.

Sätt tillbaka endast locket

När man byter tak tänker många på att byta ut hela konstruktionen. När du också måste byta ut konstruktionen blir det ett dyrt. Men besluta aldrig bara att byta ut konstruktionen. Byte av takbeläggning kan vara tillräcklig. För att vara säker på detta ringer du in en takläggare. Han kan inspektera ditt tak och ge dig råd om det bästa sättet att förnya ditt tak.

Välj ett överhäng

Vill du byta ut ditt tak utan att det kostar för mycket? Då är ett överhäng förmodligen ett bra alternativ. Detta beror på att den befintliga konstruktionen förblir på plats med ett överhäng. I så fall kommer det nya taket att placeras över den nuvarande konstruktionen. Ett överliggande tak är möjligt med både ett platt och ett sluttande tak. Med ett platt tak kan du ofta installera ett överhäng utan problem, men det är inte alltid fallet med ett lutande tak. Så ta en titt på detta innan du väljer.

Kontakta oss som dina takläggare i Malmö!