Varför inte fixa ett takläckage själv?

Ett läckage på ditt tak är irriterande och medför oväntade kostnader, trots allt hade du inte förväntat dig det. Då kan vi förstå att du tror att jag inte kan fixa läckan själv? För att svara på den frågan är ett antal saker viktiga att veta:

Verktyg

Det första du bör tänka på är om du har verktyg hemma för att reparera läckan. Om läckaget är på ditt tak behöver du vanligtvis en stege för att komma till ditt tak från utsidan. Förutom en stege kan du behöva en brännare och gas för att bränna takbeläggningen. Det är just något som inte alla har hemma.

Takläggning

Varje typ av takbeläggning har olika egenskaper och kan inte alltid kombineras med varandra. Dessutom behöver du bara veta vad som för närvarande finns på ditt tak.

Lös läckage

Om du har delarna måste du också veta hur du bäst hanterar dem. Du måste vara lite händig för att bestämma rätt tillvägagångssätt. Till exempel måste du ställa dig själv följande frågor: Hur upptäcker du läckan? Hur fixar du läckan ordentligt? Är du säker på att läckan inte kommer tillbaka? Det här är frågor som alla måste svara själv.

Gör det inte själv

På grund av ovanstående faktorer rekommenderar vi alltid att ditt tak repareras av en takläggare eller rörmokare i din region. Vi löser gärna dina problem på grund av läckage när det passar dig. Ett platt tak eller ett sluttande tak, vi bryr oss inte. Vi debiterar fasta kostnader för reparation av läckage och inga utropskostnader. Så gör inte det själv och spara dig själv ytterligare elände.

Kontakta oss som dina takläggare i Malmö!